Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Ligne ligt in Sittard-Geleen, een gemeente die ligt aan de voet van de Zuid-Limburgse heuvels, in het smalste stukje van Nederland. Met ruim 90.000 inwoners is het één van de drie stedelijke gebieden in Zuid-Limburg. Het is een boeiende streek met een rijke culturele traditie, prachtige vergezichten, historische steden en charmante gehuchten. Door de grote hoeveelheid monumentale kerken en kloosters is Sittard van oudsher erg in trek bij toeristen die het rijke katholieke verleden willen ontdekken. 

Een stad van historie én innovatie

Tegen dit schilderachtige decor verrijzen straks twee nieuwe, multifunctionele gebouwen. De verwevenheid van functies die hier ontstaat past perfect in de toekomstvisie van Sittard-Geleen. Want deze gemeente bruist van ambitie en innovatiekracht. Chemiemultinationals DSM, SABIC en OCI Nitrogen hebben er hun (hoofd)kantoren. En dragen eraan bij dat ruim de helft van de Nederlandse octrooien en patenten uit de regio komt. Op de onlangs opgestarte Chemelot Campus bundelen diverse bedrijven, instituten en onderwijsinstellingen hun kennis en onderzoek op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Deze unieke kruisbestuiving van innovatie en historie, van hoger onderwijs en cultuur en van stedelijkheid en natuurschoon, maken van Sittard-Geleen de ideale plek om te werken, te wonen en vooral goed te leven!

Meer weten over wonen, werken, studeren, vrije tijd en winkelen in Sittard-Geleen? Kijk op www.insittardgeleen.nl

Zitterd Revisited

Ligne speelt een sleutelrol in Zitterd Revisited en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Sittard tot een regionaal stedelijk centrum. Voor meer informatie over Zitterd Revisited kunt u - op afspraak - terecht in het informatiecentrum aan de Rijksweg Noord 50. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. Monique Wijshoff, tel. 046-4777904, e-mail monique.wijshof@sittard-geleen.nlAanmelden nieuwsbrief