Brug Ligne krijgt vorm

Een plek bij uitstek om even uit te rusten, te kijken en te genieten. Dat wordt de nieuwe brug bij Ligne.

De nieuwe brug verbindt Ligne met de Schootsvelden en de historische binnenstad. Inmiddels zijn de liggers en vloerplaten van de brug aangebracht. We zijn nu bezig met de relingen op de brug en langs het terras. Als dit alles klaar is, beginnen we aan de bestrating op brug, plein en terras. Meer weten over de drie bruggen bij Ligne? Klik hier.

Kadewand en beek
Alle kadewandpanelen zijn onder het gebouw geplaatst. De bijbehorende waterspuwers zijn hierin gemetseld. Zij zorgen ervoor dat het regenwater vanaf gebouwen en bestrating netjes in de Keutelbeek terecht komt. Het slopen van de vloer van de kokerduiker is in volle gang en de beekbodem begint gestalte te krijgen.

Plein Ligne
Op het Ligne plein zijn we nog druk bezig met de ondergrondse infrastructuur en slaan we de laatste hand aan het inrichten van de technische ruimtes. De nieuwe boombanken zijn geplaatst en de bijbehorende bomen geplant. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, beginnen we ook hier met de bestrating.

Schootsvelden
Het Jutta van Ravensbergpad is inmiddels uitgehard. Grastegels zijn gelegd en ingezaaid. De doorgang richting Haspelsestraat is nu definitief afgesloten.

Meer foto's.
Aanmelden nieuwsbrief