Ligne bereikbaar

Medio juni zijn de infrastructurele werken rondom de brug bij Linde en de Odaparking gereed. Ligne is dan voor verkeer bereikbaar via de nieuwe brug bij Linde en de ondergrondse parkeergarage. Na de bouwvakvakantie van 2016 starten we met het ontkluizen van de rest van de Keutelbeek.

Start ontkluizing Keutelbeek

In februari gaan we de Keutelbeek ter hoogte van Linde omleiden in een bypass. Vervolgens slopen we de eerste 30 meter van de overkluizings-koker van de Keutelbeek. Ook maken we meteen het landhoofd aan de zijde van de Haspelsestraat voor de nieuwe brug bij Linde. Het landhoofd aan de zijde van Linde is al klaar. Als die werkzaamheden af zijn, leggen we de nieuwe beekbodem en de wanden aan. Vervolgens wordt de nieuwe brug bij Linde gebouwd.

Verbindingsriool

Afgelopen woensdag is tussen Linde en de Haspelsestraat een stalen buis de grond in geperst voor het nieuwe verbindingsriool. De buis loopt onder de koker van de overkluisde Keutelbeek door. Aan beide zijden van de koker is een bouwkuip gemaakt waardoor een stalen buis geperst is. In deze stalen buis komen de rioolbuizen. Zo kunnen we het riool vanuit Linde koppelen aan het nieuwe riool dat momenteel wordt aangelegd in de Haspelsestraat. Bekijk de foto's.

Uitrit Odaparking Haspelsestraat aangepast

De werkzaamheden voor de bouw van de brug bij Linde en de reconstructie van de Haspelsestraat zijn in volle gang. Omwille van de verkeersveiligheid is de in- en uitrit van de Odaparking aangepast. Veegwagens houden de omgeving zo schoon mogelijk.

Verwarming en koeling

Het Groene Net zorgt in Ligne niet alleen voor verwarming maar ook voor koeling. Een koelabsorptiemachine op de begane grond van het zuidblok zet de restwarmte van de biomassacentrale aan de Rijksweg Noord om in koude. Het plaatsen van de bijbehorende koelventilatoren op het dak was een uitdagende takeloperatie, zie de foto’s. Rondom de koelventilatoren wordt nog een scherm aangebracht waardoor deze straks nauwelijks zichtbaar zijn.