'k zie je in Ligne

Vanaf donderdag 1 september is het zover! Na jaren van plannen, ontwerpen en bouwen wordt Ligne – de nieuwste ontmoetingsplaats van Sittard - officieel in gebruik genomen. Hogeschool, bibliotheek, museum, filmhuis, winkels, zorg en wonen vormen een broedplaats voor kennis en cultuur, waar ontmoeten en verbinden de scepter zwaaien.

Spanverlichting Haspelsestraat

De Haspelsestraat krijgt vanaf de Brandstraat tot aan de Wolf en Hertzdahlstraat spanverlichting.

Nieuwe openbare ruimte

Deze week zijn we gestart met het openstellen van de nieuwe openbare ruimte rond Ligne. Een overzicht van de ´spelregels´ van het nieuwe gebied.

Update openbare ruimte

4 augustus 2016

De hevige regenval in mei en juni zorgde voor veel vertraging in de werkzaamheden rond en onder de brug Linde. We hebben er in de afgelopen weken alles aan gedaan om de brug Linde en de ingang van de Ligneparking nog voor de bouwvak open te kunnen stellen. Met succes, en het resultaat mag er zijn!

Rijksweg bijna klaar

29 juli 2016 - De nieuwe inrichting van de Rijksweg rond Ligne is zo goed als klaar. Vandaag en volgende week vinden er nog wat kleine werkzaamheden plaats, zoals het aanleggen van de bushaltes en de bijbehorende bestrating.

Op woensdag 3 en donderdag 4 augustus gaan we nog een keer vegen en opruimen. Zodat de nieuwe weg er mooi bij ligt voor de feestelijke opening op 7 augustus. Vanaf maandag 8 augustus is de Rijksweg rond Ligne weer open voor alle verkeer.