Stem tijdens het Oktoberfeest

Op vrijdag 12 oktober 2012 gaat het jaarlijkse Oktoberfeest in Sittard weer van start. Waar? Deels op het stuk grond waar in de komende drie jaar het multifunctionele complex wordt gebouwd. Als bezoeker van dit grootste najaarsfeest van Zuid Limburg kun je daarom alvast ervaren wat voor unieke ontmoetingsplek dit gaat worden.

Jijstemt-team op pad Tussenstand: Ligne favoriet

Sinds de start drie weken geleden op  woensdag 19 september hebben 1730 mensen hun stem uitgebracht op een van de vier mogelijk nieuwe namen. De naam Ligne heeft een ruime voorsprong met 48% van de stemmen. S/phere staat op de tweede plaats met 24%.

Dobbelstenen Waarom een nieuwe naam ?

Tijdens de drukbezochte publiekspresentatie op 19 september 2012 konden de aanwezigen als eersten stemmen op een nieuwe naam voor het multifunctionele complex. Uit de reacties van het publiek bleek dat velen inmiddels echter al gehecht zijn geraakt aan de werktitel De Dobbelsteen. Die naam is onder betrokkenen in Sittard behoorlijk ingeburgerd. Begrijpelijk dat mensen zich afvroegen waarom een nieuwe naam nodig is. Hieronder de redenen.

Keuzemogelijkheden namen Voor je het weet heeft het een naam!

De bouw start volgend jaar, de hoogste tijd voor een passende  naam!  Natuurlijk hebben we al goed nagedacht over mogelijke namen. Sterker nog, we hebben inmiddels vier serieuze kanshebbers. Maar het gaat hier om een ontwikkeling voor heel Sittard… dus ook de naam moet van ons allemaal zijn.. Laat je stem daarom horen en maak een keuze uit één van de vier namen. Allemaal hebben ze een specifiek gevoel en een eigen betekenis. Natuurlijk moet zo'n naam groeien, maar we horen graag  jouw voorkeur!

Foto Leon Verdonschot Presentatie definitief bouwontwerp

In juli 2012 heeft de stuurgroep het definitief ontwerp voor de nieuwbouw in Sittard goedgekeurd. Op 19 september 2012 zal tijdens een bijzondere informatiebijeenkomst het bouwontwerp worden gepresenteerd in de Stadsschouwburg van Sittard. Het programma begint om 19 uur en duurt tot ongeveer 21 uur. De deuren gaan open om 18.30 uur. iedereen is van harte welkom.

Interessant programma

Het belooft een boeiende avond te worden. Mede doordat Leon Verdonschot, bekend van radio en tv, als presentator optreedt. Maar ook omdat de vier mogelijke namen voor deze nieuwe ontmoetingsplek worden onthuld. Tijdens deze avond kunnen de aanwezigen als eerste hun stem uitbrengen.