Veiligheid centraal in bouwplan Ligne

Het is zo ver: de vergunning voor de gebouwen is onherroepelijk. In november gaat de schop de grond in voor Ligne, een van de grootste bouwprojecten van Sittard–Geleen van de laatste jaren. Tijdens de bouw doen gemeente en aannemers er alles aan om bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid te waarborgen.

Verwijdering ondergrondse afvalcontainers

De ondergrondse afvalcontainers aan de Haspelsestraat en de Deken Tijssenstraat worden vanaf donderdag 4 juli verwijderd.

Bushaltes Haspelsestraat buiten gebruik

Buslijnen 13, 18 en 70 maken gebruik van de bushaltes ter hoogte van Nettorama aan de Haspelsestraat. In verband met werkzaamheden voor Ligne worden deze haltes per 1 juli 2013 buiten gebruik gesteld. De buslijnen worden omgeleid. Reizigers kunnen gebruik maken van tijdelijke haltes op de Dr. Nolenslaan nabij de Odasingel.

Werkzaamheden Deken Tijssenstraat juni 2013

Vanaf donderdag 27 juni wordt er gewerkt in de Deken Tijssenstraat. Nutsbedrijven leggen nieuwe kabels en leidingen aan. Een deel van de weg is afgezet, maar verkeer kan in beide rijrichtingen door. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden medio juli klaar.

Parkeerplekken Rijksweg Noord gefaseerd verwijderd

Eerder lieten we u weten dat de parkeerplekken aan de Rijksweg Noord aan de zijde van de bouwplaats vanaf 3 juni komen te vervallen. De aannemer gaat de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren, waardoor niet alle plekken tegelijk vervallen. Uiterlijk 5 augustus zijn alle parkeerplekken tussen de Voorstad en Linde aan de zijde van de bouwplaats buiten gebruik.