Bericht van de directievoerder wk46/2013

De werkzaamheden t.b.v. de sloop van de Nettorama en de Action zijn inmiddels vrijwel afgerond.

Op dit moment wordt de bodemvervuiling gesaneerd en het terrein bouwrijp gemaakt.

Daarnaast is de aannemer gestart met het inrichten van de bouwplaats aan de Haspelsestraat en is het gehele bouwterrein voorzien van hekken. Verder zijn de verkeersmaatregelen genomen zoals deze met de Gemeente zijn afgesproken.

Het archeologisch onderzoek van het terrein start naar verwachting op korte termijn en zal ongeveer 10 weken duren.

Gelijktijdig met het archeologisch onderzoek zal het grondwerk t.b.v. de garage uitgevoerd worden.

Alvorens de aannemer kan beginnen met het grondwerk zal aan de zijde van de Haspelsestraat een z.g.n. damwand worden ingebracht hetgeen gepaard gaat met geluid en trillingen.

Voorbereidend werk bijna klaar

De voorbereidende werkzaamheden voor Ligne zitten in de afrondende fase. Deze week wordt de opengebroken rijstrook van de Rijksweg Noord opnieuw geasfalteerd en de belijning opnieuw aangebracht. Ook worden de verkeerslichten op de kruising Walramstraat – Rijksweg Noord teruggeplaatst en opnieuw afgesteld. Als alles volgens planning verloopt is de Rijksweg Noord vanaf 1 november weer voor alle verkeer in twee rijrichtingen toegankelijk.

Kunst en cultuur op bouwhekken

Het bouwterrein van Ligne wordt rondom afgezet met bouwhekken. Die blijven staan tot Ligne in 2016 in gebruik wordt genomen. Om stofvorming in de omgeving zoveel mogelijk te beperken, brengt de aannemer anti-stofdoeken aan op de bouwhekken. Om de aanblik van het bouwterrein te verfraaien, hebben we een groot deel van deze doeken laten bedrukken.

Biblionova, museum Het Domein, filmhuis Het Domein, Zuyd Hogeschool, en kinderen van buurtgenoot de Petrusschool leverden daarvoor de werken aan. Waarvoor onze hartelijke dank! Daarnaast vindt u op de bouwhekken ook beelden van hoe Ligne er straks uitziet.

Nieuwsgierig? Kom dan gauw een kijkje nemen!

'K zie je in Ligne!

Zaterdag 2 november is het officiële startmoment voor de bouw van dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard. Deze mijlpaal vieren we graag samen met u. Tussen 14 en 16 uur organiseren Bouwontwikkeling Jongen, Zuyd Hogeschool en de gemeente een aantal feestelijke activiteiten rond het bouwterrein van Ligne aan de Haspelsestraat. Ook elders in het centrum van Sittard vinden die middag allerlei leuke activiteiten plaats. U komt toch ook?

Stroomstoring

04-10-2013 - Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van Het groene Net is een stroomkabel geraakt onder de Rijksweg Noord.