Infobijeenkomst voor omwonenden

Dinsdagavond 18 februari is er een informatiebijeenkomst over Ligne. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor omwonenden en huurders/eigenaren van omliggende winkels. Via een uitgebreide 3D-animatie nemen we een kijkje in en rond de toekomstige gebouwen van Ligne. Daarnaast praten de projectwethouder en gemeentelijk projectleider u bij over de werkzaamheden en overige vorderingen van het bouwproject. U komt toch ook?

nieuwe 3D animatie online!

Sinds zaterdag 18 januari staat de nieuwe 3D animatie van Ligne online. Je kan hem hier bekijken.

Werkzaamheden Haspelsestraat

Maandag 3 februari start KPN met het verleggen van kabels rond de bouwhekken in de Haspelsestraat. Het tijdelijk voetpad is door deze werkzaamheden mogelijk minder goed toegankelijk. Als alles volgens planning verloopt (mede afhankelijk van de weersomstandigheden), duren deze werkzaamheden ca. 5 weken.

Start aanbrengen boorpalen

De archeologische werkzaamheden bevinden zich momenteel in de afrondende fase hetgeen ook geldt voor het grondwerk. Verder is de aannemer gestart met het aanbrengen van de boorpalen ten behoeve van de fundering.

Publieksdag Archeologie druk bezocht

Zaterdag 18 januari maakten ruim 200 personen gebruik van de gelegenheid om de bouwput van Ligne te bezoeken en een toelichting te krijgen op de geoarcheologische vondsten. Op 17 januari bezocht ook al een gezelschap van (geo)archeologen van onder andere de universiteit van Amsterdam en Leuven de bouwput. Foto's van deze dagen vindt u hier.

Ook journalist Emil Visser en fotograaf Rob Oostwegel van Dagblad de Limburger waren op 18 januari van de partij. In de editie van 20 januari deden zij de volgende verslaglegging: