Special Ligne op Start-TV

Van 12 tot en 19 maart 2014 is op Start-TV, de lokale omroep van Sittard-Geleen-Beek, een special over Ligne-Sittard te zien. Start-TV is te zien via kanaal 22+ van het kabelnet van Sittard-Geleen en Beek en digitaal op kanaal 41.

Klik hier om de special te bekijken.

Laatste nieuws bouwwerkzaamheden

2014 week 10

Deze week zullen de laatste boorpalen worden aangebracht.

De eerste torenkraan, in totaal komen er twee torenkranen, wordt eveneens deze week geplaatst.

Verder is de aannemer bezig met het aanbrengen van de poeren onder de garagevloeren en het reinigen, stralen en conserveren van de stalen damwand.

De komende weken zullen de werkzaamheden zich vooral toespitsen op het wapenen en storten van de poeren en de garagevloer.

Voor meer foto's klik hier

Aanleg riolering Ligne

In de week van 10 maart wordt er riolering aangelegd voor Ligne. De werkzaamheden duren naar verwachting een week. Het nieuwe riool loopt vanaf de hoek bij de Hypotheker via de bouwplaats naar de Rijksweg Noord. Het gros van de werkzaamheden vindt plaats op de bouwplaats zelf. 

Laatste nieuws bouwwerkzaamheden

2014 week 8

Zowel de archeologische werkzaamheden als het grondwerk zijn inmiddels afgerond. Dit betekent dat de overlast ten gevolgen van de vrachtwagens ten behoeve van het afvoeren van de grond en de vervuiling van de straten zal afnemen.
De boorpalen zijn inmiddels voor meer als de helft aangebracht en de aannemer is gestart met het maken van de poeren onder de garagevloer. Ook is de fundering waar een van de torenkranen op komt te staan aangebracht.
De werkzaamheden liggen goed op schema, mede ook door de zachte winter.

Klik hier voor meer foto's.

Eerste mijlpaal: de bouwput is volledig uitgegraven

Maandag 10 februari 2014 is de eerst grote mijlpaal in het bouwproces van Ligne bereikt. Het laatste grondtransport heeft plaatsgevonden. De volledige bouwput is nu uitgegraven. De afgelopen 3 maanden hebben ruim 2.000 vrachtwagens in totaal zo’n 40.000 m3 grond vervoerd naar het Grensmaas project.