Inrichting openbare ruimte

April volgend jaar worden de gebouwen van Ligne opgeleverd. Tegen die tijd moet ook een deel van de door Lodewijk Baljon ontworpen openbare ruimte klaar zijn.

Aangepast Masterplan Zitterd ReviSited

Sittard-Geleen is een flink stuk op weg met de herontwikkeling van de Sittardse binnenstad. Ligne is daar een goed voorbeeld van. In het onlangs verschenen ‘Masterplan Zitterd ReviSited 1999 – 2015’ vindt u een overzicht van projecten die sinds 1999 zijn gerealiseerd én projecten die de komende 10 jaar nog op stapel staan.

Ligne vanuit de lucht
Laatste nieuws bouwwerkzaamheden

2015 week 28

De buitengevels van beide blokken naderen hun voltooiing. De eerste aluminium kozijnen zijn reeds geplaatst. De contouren van de grote hal van het Noordblok zijn na het verwijderen van de steiger goed zichtbaar. Tevens is de aannemer gestart met het aanbrengen van de binnenwanden in het Noordblok.

Voor de laatste foto's klik hier

Bouwontwikkeling Jongen biedt boekwerk Archeologie aan tijdens dag van de bouw

Voorafgaand aan de officiële handeling van de viering van het hoogste punt op de Dag van de Bouw heeft directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen het eerste exemplaar van het boekwerk Archeologie Ligne aangeboden aan wethouder Lebens. De archeologen hebben zich bijzonder ingespannen het boekwerk speciaal voor de Dag van de Bouw af te ronden want het veldonderzoek is nog maar “pas” in maart 2014 afgerond. Uiteraard wordt het boekwerk nu ook digitaal beschikbaar gesteld. U kunt het vanaf nu downloaden.