Museum De Domijnen

Museum De Domijnen

Museum De Domijnen is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek én de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond. 

Twee locaties

In Ligne neemt de afdeling Hedendaagse Kunst van het museum een eigen plek in. De afdeling Stedelijke Historie en Archeologie blijven gehuisvest aan de Kapittelstraat, samen met het Euregionaal Historisch Centrum.

De afdeling Hedendaagse Kunst

De afdeling Hedendaagse Kunst is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde met fotografie, videokunst en cross-overs als herkenbare specialisaties. Museum De Domijnen presenteert en verzamelt werk van kunstenaars die als antropologen kijken naar de huidige sociaal-maatschappelijke en politieke context, die bruggen bouwen tussen verschillende culturen of die anderszins een sterk onderzoekende houding en engagement aan de dag leggen. Met andere woorden: de mens en de maatschappij staan centraal bij alles wat Museum De Domijnen doet.

Focus op jeugd en jongeren

Jeugd en jongeren staan hoog in het vaandel bij Museum de Domijnen. Vandaar dat wij ook veel educatieve projecten uitvoeren binnen en buiten het museum. Daarvoor is ook een speciale ruimte in Ligne beschikbaar en werken we samen met de opleiding Social Studies van Zuyd Hogeschool.

Samenwerking

Museum De Domijnen zal binnen en buiten het nieuwe gebouw veel samenwerken. Zo zal Filmhuis De Domijnen programmeren aan de hand van tentoonstellingen of andersom: een tentoonstelling kan worden ingericht rond het thema van een filmfestival. Ook de bibliotheek is een partner voor tentoonstellingen en lezingen. En dan zijn er nog de regionale kunstenaars en instellingen waar op diverse manieren mee wordt samengewerkt.

Contact

Bezoekadres Ligne 5, 6131 MT Sittard
Telefoon 088-599 55 44
Website www.dedomijnen.nl


Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 11.00-17.00 uur
Woensdag 11.00-17.00 uur
Donderdag 11.00-17.00 uur
Vrijdag 11.00-17.00 uur
Zaterdag 11.00-17.00 uur
Zondag 11.00-17.00 uur

Kinderen educatie museum De Domijnen


Aanmelden nieuwsbrief